Sayfalar

5 Kasım 2013 Salı

FENERBAHÇE

Doğma büyüme Göztepeliyim.
Fenerbahçeli olsam...
Başkan adayım Aziz Yıldırım olur.
Oy’umu tereddütsüz ona veririm.

Üç sebebi var.

Şike davası, müstakil bir dava değil aslında... Zamanlama itibariyle, paralel davalar zincirinin, Balyoz, Ergenekon, Odatv, askeri casusluk davalarının bir parçası... Hatta, savcıları bile ortak.

Bir...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların hukuki değil, siyasi olduğunu düşünüyorsanız... Yani, sahte delillere, sahte tanıklara dayandığını, somut belge olmadığını düşünüyorsanız... Savunma makamının dikkate alınmadığını düşünüyorsanız... Medyanın kendini mahkeme yerine koyduğunu, henüz karar verilmeden, kararı yönlendirmek için asılsız, kasıtlı manşetler atıldığını düşünüyorsanız... Şike davası da birebir böyle oldu. Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanmıyorsanız, şike davasına da inanmıyor olmanız gerekir.
Şike davasında da adaletli karar verilmediğini, siyasi karar verildiğini düşünüyor olmanız gerekir. Bu durumda, Aziz Yıldırım’ın sonuna kadar desteklenmesi gerekir.

İki...
Balyoz, Ergenekon gibi davaların siyasi değil, hukuki olduğunu düşünüyorsanız... Bazı oluşumların hükümeti hedef aldığını... Dışardan etkilerle hükümetin düşürülmeye çalışıldığını düşünüyorsanız... Hükümete karşı olan bazı unsurların, hükümete karşı güçbirliği yaptığını düşünüyorsanız... Şike davası da birebir böyle oldu. Hedef, Aziz Yıldırım’dı. Gelmiş geçmiş onca yönetim varken, onca kulüp varken, onca federasyon varken, sadece Aziz Yıldırım hedef alındı.
80 senelik futbol tarihimizde, şike iddiasına maruz kalan sanki bi tek Aziz Yıldırım’mış gibi bir hava estirildi. Aziz Yıldırım’a karşı bazı unsurlar, fırsat bu fırsat Aziz Yıldırım’ı devirmek için güçbirliği yaptı. Yani... Balyoz, Ergenekon gibi davalara inanıyorsanız, hükümetin arkasında durduğunuz gibi, Aziz Yıldırım’ın da arkasında durmanız gerekir. Çünkü, hükümet mağdursa, aynı gerekçelerle Aziz Yıldırım da mağdur.

Üç...
Şike davasında Yargıtay kararı belirleyici olacak ama... Fenerbahçe kongresi de “manevi Yargıtay”dır. Aziz Yıldırım’ın aleyhinde oy kullanmak, bir anlamda, şike davasındaki iddiaların teyididir. Aleyhinde oy kullanmak, Aziz Yıldırım’ın mahkumiyeti anlamına gelir. Hem Aziz Yıldırım suçlu, hem Fenerbahçe temiz diyemezsin. Aziz Yıldırım hakkında vereceğin oy, kulübünü bağlar.

Fenerbahçeli olsam...
Kişisel olarak sevip sevmememin önemi yok; bu iş bitmeden, Aziz Yıldırım’dan vazgeçmem.

Yılmaz Özdil...


Yılmaz Özdil'in yazısını okuduktan sonra Fenerbahçe kongresinin ilk gününü izledim TV.den..
Bazı konularda tenkit ettiğim Aziz Yıldırım ben de yeni bir memnuniyet , M.Ali Aydınlar ise tam bir düş kırıklığı yarattı.. Aziz Yıldırım gayet neşeli ve olumlu , M. Ali Aydınlar ise çok gergin ve olumsuzdu... Bir tanesi özetle yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır mesajını verirken, diğeri hiç bir proje ortaya koymadam sadece Aziz Yıldırım a yüklenerek mesajlar vermeye çalıştı..
Şimdiye kadar ki görüşüm Aziz Yıldırım'ın aday olmaması ve yönetimi bırakması yönündeydi.. Ancak M.Ali Aydınlar beyin vizyonunu, gelecekteki projelerini (??!!) ve vücut dilini gördükten sonra Aziz Bey iyi ki aday olmuş diyorum..
Yarınki oylamada Aziz Beyin rahatlıkla kazanacağını tahmin ediyorum..
Gönlümdeki müstakbel Fenerbahçe Başkanının ise ( tabii ki Ali Koç ) iyi bir zamanlamayla kendini daha ilerilere saklaması da memnun olduğum hususlardan biri oldu...
KONGRENİN İLK GÜNÜNÜN KISA BİR ÖZETİ: 
Yıllarca önce rakı kokulu Kongre salonlarında yapılan Kongrelerden, bugün Fenerbahçenin sahibi olduğu Avrupanın en mükemmel kapalı spor salonlarından birine terfi etmemizdi...
Teşekkürler Aziz Yıldırım...

Sinan..